Babytoplijsten

Alles voor de baby en meer

Babytoplijsten
Tips

Hoe zorg ik voor unieke geboortekaartjes?

Nog voordat je kindje geboren is heb je hier waarschijnlijk al over nagedacht. Een geboortekaartje om feestelijk aan te kondigen dat je bevallen bent. Er zijn oneindig veel mogelijkheden tegenwoordig in onze online wereld om kaarten te ontwerpen en te versturen. Hoe je dit doet? Check dan vooral ons stappenplan!

Stap 1: Kies een ontwerp

Er zijn ontzettend veel opties om een geschikt design te kiezen voor je geboortekaartje. Het is een creatieve en leuke bezigheid om tijdens je zwangerschap te verzorgen. Je kunt dit voor je laten uitwerken door middel van een bestaand design maar je zou het kaartje ook helemaal zelf kunnen ontwerpen of zelfs kiezen voor een combinatie. Er zijn oneindig veel keuzes in het gebruik van kleur, de afwerking, het papiersoort en meer.

TIP: Heb je al een naam voor je kindje? Controleer dan alvast hoe deze er uit zou komen te zien op de op jouw ontworpen kaart.

Stap 2: Bedenk je tekst

Schrijf een mooie tekst, een gedichtje of haal inspiratie uit muziek of je eigen geboortekaartje van vroeger. Neem hier de tijd voor en test of de tekst past en goed uitziet op de kaart.

TIP: Zorg voor een goede spellingscheck zodat je zeker weet dat hier geen fouten in gemaakt zijn.

Stap 3: Een proefdruk bestellen

Een goed idee is het om een proefdruk van je kaartje te bestellen om te controleren hoe het daadwerkelijk uitziet en voelt. Het kan voorkomen dat je een kleine vergoeding betaalt voor deze proefdruk. Ben je tevreden over het kaartje dan hoef je niets meer te doen totdat je bevallen bent. Wil je nog iets laten aanpassen dan kan dit eenvoudig wanneer je je ontwerp hebt laten opslaan.

Stap 4: Adressen verzamelen

Aan je kaartje hoef je niet meer te denken maar wel aan naar welke mensen je dit kaartje allemaal wenst te versturen. Ook hier raden we aan dit voor je bevalling te regelen zodat je nog genoeg tijd hebt om de adressen te achterhalen van iedereen. Sla ze online op indien mogelijk in het ontwerpprogramma van je kaart of maak een bestand aan met deze gegevens.

Stap 5: Gegevens

Na je bevalling zijn alle gegevens bekend zoals de geboortedatum, het gewicht en de lengte van je kindje. Deze kun je nu invullen in je eerder gemaakte ontwerp om de kaartjes tijdig te kunnen versturen.

Stap 6: Bestellen en versturen

De laatste stap! Controleer alle gegevens nogmaals goed van de opmaak, tot de ingevulde teksten en de adressen. Wanneer alles klopt kan alles besteld en verstuurd worden. Meestal worden er twee opties gegeven. Je kunt de kaarten thuis ontvangen en zelf versturen of je laat de kaartjes direct vanuit de drukker versturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *