Babytoplijsten

Alles voor de baby en meer

Babytoplijsten
TipsWeetjes

Hoe was ik babykleren?

Je babykamer is af, alle spullen zijn gekocht en je kast hangt vol mooie babykleding. Wist je ook dat het aan te raden is om de babykleren te wassen voordat je baby geboren is? Weet je niet precies hoe? Wij helpen je op weg!

Zorg voor een schone wasmachine

Je wasmachine is natuurlijk om je vieze kleren in te wassen. Er hoopt zich hier dus ook vuil in op en je wasmachine dient dus ook gereinigd te worden. Dit doe je door heel eenvoudig je wasmachine zonder was te laten draaien op 90 graden. Ideaal voordat je begint met het wassen van je babykleding!

De babykleren wassen

De vraag die je misschien stelt en nog niet beantwoord is, is waarom worden babykleren bij voorkeur gewassen? Het antwoord op deze vraag is omdat er mogelijk stoffen in de kleding zitten die het tere huidje van je baby kunnen irriteren. Dit wil je natuurlijk voorkomen dus was alle kleding, luiers, het beddengoed en andere stoffen die in aanraking komen met de huid van je kindje.

Tip: Een andere manier om je baby te beschermen is om kleertjes van bio katoen aan te schaffen.

Was de kleding zo heet mogelijk

Wellicht niet de meest milieuvriendelijke actie maar voor je baby is het beter om de kleertjes zo heet mogelijk te wassen. Hierdoor verhoog je de kans op het doden van alle bacteriën. Let hierbij wel op de kledinglabels met het wasvoorschrift zodat de kleding niet gaat krimpen.

Was de kleding zo heet mogelijk

Zorg ervoor dat je geen sterk geparfumeerd wasmiddel gebruikt of zelfs wasparfum gebruikt. Je baby’s hebben een uiterst gevoelig huidje en irritatie en allergieën kunnen snel optreden. Gebruik daarom een zo neutraal mogelijk wasmiddel dat dermatologisch getest is en/of PH- neutraal.

Vermijd wasverzachter

In principe geldt voor deze stap hetzelfde als het gebruik van neutraal wasmiddel. Er zitten een hoop geurstoffen en kleurstoffen in wasverzachter dat het huidje van je baby kan gaan irriteren.

Heet strijken

Ook voor deze stap gaat dezelfde regel op als bij het heet wassen. Strijk de eerste weken alle kleertjes zo heet mogelijk om zoveel mogelijk bacteriën te doden en let op de strijkvoorschriften.

Wanneer begin ik met wassen?

Ondanks dat jouw bevalling ieder moment kan gaan plaats vinden in een latere fase houden we de aan dat je dit het beste kunt doen voordat je 37 weken zwanger bent. Vanaf dit moment is de kans erg groot namelijk dat je ieder moment kunt gaan bevallen. Het is dan heerlijk om deze zorg niet te hebben en met een gerust hart de schone kleertjes klaar te hebben liggen voor jouw baby!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *