Babytoplijsten

Alles voor de baby en meer

Babytoplijsten
Tips

De juiste verlichting uitzoeken

Het uitzoeken van LED Verlichting is lang niet zo gemakkelijk. Je hebt tegenwoordig zoveel zaken waar je rekening mee moet houden, dat het uitzoeken van LED verlichting bijna net zo lastig is als het uitzoeken van een nieuwe telefoon. In deze blog helpen we jou met het uitzoeken van LED verlichting die het beste past bij de ruimte en sfeer die je neer wilt zetten. Belangrijk hierbij zijn een aantal zaken. Hier we verder op in, in deze blog.

Kies voor de juiste lichtkleur

De juiste lichtkleur bepaalt in grote maten wat de verlichting doet voor jou ruimte. Goede verlichting voegt iets toe in de ruimte waar het hangt. In andere woorden, wanneer je goede verlichting hebt in de juiste lichtkleur geeft het je huis een ware upgrade. Lichtkleuren komen tegenwoordig echter in 16,5 miljoen stuks. Dat maakt de keuze voor de juiste lichtkleur wel een stuk lastiger. In zekere zin kunnen we je wel helpen met het uitzoeken van de juiste lichtkleur. Wij houden hier het volgende voor aan:

  • sfeervolle ruimtes kies je voor 2700K – 3000K
  • ruimtes waar je niet ontspant: 4000K – 6400K
  • ruimtes waar multimedia staat: RGBWW

Wanneer je dit aanhoudt heb je altijd de juiste lichtkleur.

Kies de juiste lumen

De lichtsterkte van verlichting wordt uitgedrukt in lumen, aangezien niet iedere woning eruit hoeft komen te zien als een zonnestudio, moet je rekening houden met het aantal lumen in een ruimte. Heb je teveel licht dan klopt de sfeer van de ruimte niet met het doel dat je met de ruimte hebt. Kies daarom voor het volgende:

Keuken300-600 Lumen
Keukenblad700-800 Lumen
Woonkamer400-500 Lumen
Hal300 Lumen
Slaapkamer300-400 Lumen
Badkamer500-600 Lumen
Wastafel badkamer700-800 Lumen
Leesruimte400 Lumen

Kies de juiste type verlichting

De juiste type verlichting is ook belangrijk. Het grootste onderscheid hierin kun je maken in directe verlichting en indirecte verlichting. Bij directe verlichting zie je de verlichting. Denk hierbij aan een plafondlamp. Bij indirecte verlichting zie je de verlichting niet. hierbij kun je denken aan een weggewerkte LED strip. Direct LED verlichting gebruik je voornamelijk als functionele verlichting. Indirecte verlichting als sfeerverlichting. Afhankelijk van wat je wilt bereiken met je ruimte kies je voor het een of het ander

Succes

Wij wensen je heel veel succes met het aanleggen van je verlichting in jouw huis of tuin. We hopen dat de tips uit deze blog je hebben geholpen bij het creƫren van de allerbeste verlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *